[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Bildsam: söktermen type=('Bild; foto; kontaktkopia') gav 905 träffar


[Föregående]

11. Interiör: en sal med ett gustavianskt möblemang och en flygel (Åbo). (ca 1900)
12. Direktören för kolonialvaruhandel och partiaffär Sven Hääväläinens hem i Åbo Eriksgatan 7: salongen är prydd med stora husväxter, kristallkrona, tak målningar, blommiga tapeter och korkmattor samt draperier mm.; soffmöblemanget är sammetsbeklätt och i nyrenässansstil. (1900-20)
13. Direktören för kolonialvaruhandel och partiaffär Sven Hääväläinens hem i Åbo, Eriksgatan 7: salongen är inredd med stora husväxter, kristallkrona, tak målningar, dörrposter, kakelugn, parkettgolv och ett "emma"-soffmöblemang samt olika belysningsanordningar. (1900-20)
14. Direktören för kolonialvaruhandel och partiaffär Sven Hääväläinens hem i Åbo, Eriksgatan 7: salongen är inredd med en kristallkrona, takmålningar, blommiga tapeter och en korkmatta med rutigt mönster, en trymåspegel, ett soffmöblemang, olika belysningsanordningar och tavlor. (1900-20)
15. Direktören (för kolonialvaruhandel och partiaffär) Sven Hääväläinens hem i Åbo, Eriksgatan 7: salongen är inredd med en kristallkrona, takmålningar med parkettgolv med rutigt mönster, stora rumsväxter, stora trymåspeglar, ett "emma"-soffmöblemang, olika belysningsanordningar och tavlor. (ca 1900)
16. Direktören (för kolonialvaruhandel och partiaffär) Sven Hääväläinens hem i Åbo, Eriksgatan 7: matsalen är inredd med träpanel, dörrposter och ett möblemang och en kakelugn i nyrenässansstil samt parkettgolv med rutigt mönster.Beslysningsanordningarna är i nybarockstil. (1900-20)
17. Direktören (för kolonialvaruhandel och partiaffär) Sven Hääväläinens hem i Åbo, Eriksgatan 7: salen är inredd med ett möblemang i nyrenässansstil, blommiga tapeter och korkmatta, en vit kakelugn, draperi, tavla, kristallkrona och en Rebecka-staty samt stora husväxter. (1900-20)
18. Vy från Åbo: Västra Strandgatan mot Aura bro och Åbo domkyrka.Fiskarbåtar i Fiskehamnen vid bron. (ca 1900)
19. Åbo Konstmuseum (ritat av G.Nyström 1904) från sydväst.Två män på balkongen.Utanför huset syns byggnadsmaterial. (1904)
20. Vy från Åbo: hörnet av Slottsgatan 1 och Aningaisgatan (Löfdahls järnhandel); i bakgrunden syns Åbo stadsbibliotek och Aura å. (ca 1904)

[Följande]