[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Bildsam: söktermen collection=('Armfelt, Auda (1879-1961)(gift: 1.Bergroth,2.Dahlström), S:t Karins') gav 103 träffar


[Föregående]

11. Två män och tre kvinnor sitter i salen och sällskapar i två ljusa empire soffor vid ett högt bord.Tre karmstolar i biedermeier står framför bordet och två stolar är ställda vid fönstret till vänster.En stor oljemålning hänger ovanför en soffa och porträtt målningar ovanför den andra soffan till höger.Ett ljust blomsterbord till höger.Rauhalinna. (sekelskiftet 1900)
12. Hörn av rum med sittgrupper vid turkisk soffa och högt runt bord samt ett brickbord.Tre män och två kvinnor sällskapar: dricker kaffe och alkoholdryck samt röker tobak.En dekorativ mörk kakelugn i mitten och en bokhylla och ett barockskåp till höger.Rauhalinna. (början av 1900-talet)
13. Man sitter och läser i länstol framför en bokhylla med böcker.Ett porträtt av en kvinna hänger ovanför hyllan och två byster av män står på hyllan samt mindre porslinsföremål.Tapeten är dekorativt målad.Axel Armfelts hem. (början av 1900-talet)
14. Kvinna sitter vid piano och musiserar.Svarvad hylla står bredvid för noter.Ett runt porträtt av en man och två spegellampetter hänger ovanför samt en tavla till vänster.Bord och stolar till höger och en byrå samt spegel mellan två fönster till vänster.Axel Armfelts hem. (början av 1900-talet)
15. Man sitter i turkisk divansoffa.Två länstolar är ställda bredvid.Bokhylla med böcker till höger.Två porträtt av en kvinna och en man hänger ovanför soffan.Axel Armfelts hem. (början av 1900-talet)
16. Interiör från Axel Armfelts hem.Man och kvinna sitter vid ett högt bord.Sittgruppen består av en turkisk soffa och länstol samt en karmstol.Ett dryckeshorn står på ett bord bakom soffan. (början av 1900-talet)
17. Två män och tre kvinnor sitter och sällskapar i fyra länstolar vid ett högt bord och en turkisk soffa.Ett brickbord förkaffe servering i förgrunden.Länstolarna och takkronan har vita skyddsöverdrag (för sommaren).Rauhalinna. (början av 1900-talet)
18. Två män och två kvinnor sitter och sällskapar vid ett piano.En oljemålning hänger ovanför pianot och porträtt på väggen till höger.Empire möbler, två karmstolar, en taburett och ett litet högt bord samt ett blomsterbord i förgrunden.Rauhalinna. (sekelskiftet 1900)
19. Två män och tre kvinnor sitter och sällskapar i en empire sittgrupp.Två tittar på en kamera till höger.Porträtt på väggen ovanför.En krukväxt bakom till höger.Rauhalinna. (sekelskiftet 1900)
20. Interiör från Rauhalinna.Sittgrupp i sal: Två länstolar och fyra biedermeier karmstolar vid ett högt bord.En flygel under en stor oljemålning till höger.Blomsterbord och sidobord vid fönstren till vänster.Takkronan täckt för sommaren med vitt tyg. (sekelskiftet 1900)

[Följande]