[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Artpic: söktermen type=('Bild; grafik; kopparstick') gav 17 träffar


1. "Hufeland".I en rektangulär, linjerad ram med rosetter i alla hörn en bröstbild av en man, kroppen vänd en aning till höger (3/4-face).Tittar rakt fram.Ljust, tunt och lockigt hår.Hög panna, hög vit krage ett hedersmärke kring halsen.Randig skarf, en kavaj med bred krage och sex knappar.Ljus accentuering kring halsen och axlarna. (1832-1876)
2. Hög kandelaber av marmor.Den står på två lejontassar vid sidor och en pelare i mitten.Ovanför dessa en fyrkant med en inristad scen med en oxe, en man, offereld, en kvinna och en yngling på sidan.I övre hörnet tre skäggiga huvuden på vilka två fåglar med maskar i näbben.Mellan fåglarna en lång pelare med växtgirlander och en orm omslingrande.Text: Museum Reg.Svec.Alf. 9.Ped. 10 1/2 Poll Svec.M.Heland fc.Candelabrum marmoreum maximae molis. (1765-1814)
3. "Minerva Pacifera".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett fyrkantigt underlag huvudet vänt litet till höger (3/4-face), lätt kontraposto, tyngd på högra foten. klädd i draperad toga, utan ärmar.På huvudet en hög hjälm med ett ansikte och en orm på.Kragen liknar fiskfjäll med slingrande ormar i kanter och ett ansikte i mitten.Högra armen böjd och upplyft, i handen en lagerkvist.Vänstra armen rak, i handen en pinne.Ljuset faller från höger. text: Museum.Reg.Svec.Alt. 6 Ped.Svec. (1765-1814)
4. "Apollo Citharædus".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett fyrkantigt underlag med lagerkrans på huvudet och med ett musikinstrument under vänstra armen och med högra armen utsträckt för att spela.Benen isär.Lång draperad klänning.Kåpa, med ett spänne på vardera axeln.Sandalklädda fötter.Ljuset faller från höger.Nedanför bilden text; Museum R: Svec.Alt. 6 2/3 Ped.Svec.Mochetti inc. (Slutet av 1700-talet.)
5. "Clio".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett fyrkantigt underlag huvudet vändt litet till höger, lätt kontraposto.Tyngd på högra foten.Högra armen lyft hållande ett skrynkligt, rullat pappersark i handen.Höger arm hänger ner.Håret kort, men lockigt, mittbena.Klädd i toga med armar.Ljuset faller från vänster uppifrån. text: Museum R: Sv.Alt 5.Ped. 3 5/4 Poll.Svec. (Slutet av 1700-talet.)
6. "Euterpe".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett runt underlag, kontraposto, tyngd på vänstra foten.Lagerkrans på huvudet.Vänstra armen böjd och lyft hållade ett blåsinstrument i handen.Högra armen rak, i handen ett likadant blåsinstrument.Draperad toga med tyg hängande över vänstra armen.Ljuset från vänster.Text: Museum Reg.Svec.Alt.6 1/4 Ped.Svec. (Slutet av 1700-talet.)
7. "Thalia".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett runt underlag huvudet en aning vänt till vänster.Långt lockigt hår.Högra armen böjd och upplyft på ena sidan.Håller en lång, krokig käpp i handen.Med vänstra handen stöder hon mot låret det lösa huvudet av en man eller en mask.Huvudet är skäggigt, öronen spetsiga.Hon är klädd i en långklänning.På klänningen en väst av skinn.Lång i mitten, en djurfot hänger ner från västen.Lätt kontraposto.Sandalklädda fötter.Text: Museum Reg.Svec.Alt. 6 Ped.Svec (Slutet av 1700-talet.)
8. "Melpomene".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett underlag som växer till en låg mur till höger.Huvudet vänt litet till höger.Det långa håret löst, på håret växtlöv.Vänstra benet böjt och foten lyft upp på muren.Vänstra armbågen vilar mot vänstra låret.Håller något i handen.Högra armen hänger vid sidan.Håller en stor mask av en gapande skäggig man i handen.En draperi över armen.Långklänning.Ljusret från vänster.Text; Museum.Reg.Svec.Alt. 6.Ped.Svec. (Slutet av 1700-talet.)
9. "Tepsichore".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett runt underlag, kontraposto; tyngden på högra foten.Huvudet vänt litet till vänster och ner.Det långa håret uppsatt.Håller under vänstra armen ett musikinstrument.Högra armen är böjd framför kroppen.I handen en kort batong, pekar med pekfingret på instrumentet.Lång draperad toga med ärmar.Draperi på vänstra armen.Ljuset faller från höger framifrån.Museum R.Svec.Alt. 6.Ped. 4 1/2 Poll.Svec. (Slutet av 1700-talet.)
10. "Erato".Bild på en staty av en stående kvinna på ett oktagonalt underlag.Lång dräkt.Högra, nakna foten sticker fram under kjolen.Håret uppsatt, ser ner till höger.Vänstra armen böjd och upplyft över axellinjen.Det hänger en tygbit från handen.Högra armen vid sidan, håller med handen i kjolens draperier.Ljuset vänsterifrån. text; Museum Reg.Svec.Alt. 5 1/2 Ped.Svec. (Slutet av 1700-talet)

[Följande]