[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Bildsam: söktermen kw='amuletter' gav 14 träffar


[Föregående]

11. Marocko: mönstren nertill föreställer flera ögonpar av olika typer.Originalen, utförda i benmosaik, återfinns på berberbössor från södra Marocko och är avsedda att tjäna som skyddsmärken. (1903)
12. Marocko: ett mönster som föreställer en ögontyp med rundeln i mitten som själva ögat och ett stiliserat ögonbryn.Mönstret förekommer i tatuerad form i Schawîa samt bland berberstammen i mellersta Marocko.Ögonbrynen framställs i form av två vinkelben av praktiska skäl.Mönstret till höger förekommer i sadel- eller hästtäcken på orten Glawi i färggranna broderier.Ögat har en triangelform. (1903)
13. Marocko: ett mönster som föreställer en ögontyp med rundeln i mitten som själva ögat och ett stiliserat ögonbryn.Mönstret förekommer i tatuerad form i Schawîa samt bland berberstammen i mellersta Marocko.Ögonbrynen framställs i form av två vinkelben av praktiska skäl.Mönstret upptill förekommer i mattvävnader i modifierad, förenklad form i mönstret upptill.Zigzaglinjen i de två nedersta raderna föreställer även stiliserade ögonbryn. (1903)
14. Marocko: ett mönster upptill höger föreställande en silveramulett mot "onda ögon", innehållande tre femmor med gemensamt centrum grupperade i en form av kors av växlande längd.Figuren till vänster föreställer en amulett mot "det onda ögat". (1903)