[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Nr 1 / 1

Konstvetenskapliga institutionen vid Åbo Akademi
Konst och grafik

Accessionsnummer: 1997/1:149
Dokumenttyp: Bild; konst; akvarell och blyerts
Färg: Färg
Underlag: Papper
Format: Vertikal rektangel
Inre mått: 25 cm x 17.4 cm (höjd x bredd)
Datering: 1893
Klass: PHA,
Upphovsman: Nyblom, Olga ? (Olga Maria, f. Lundberg); Sverige
Ämnesord: porträtt, kvinna, frisyr, klädsel, genrebild, interiör,
Anmärkning: På bilden en handskriven anteckning som börjar med O.Lund slutet är otydligt men kort och lågt.Det torde dock vara frågan om Olga Lundberg senare gift Nyblom som vistades Tuxedo Park 1893.

Framsidan: "Enny Hellström".Flyende porträtt av en sittande kvinna vid bordet.På sig har hon tjänarinnedräkt: vit mössa, svart klänning, vit förkläde.Sitter med ryggen vid ett bord och läser.På bordet ett gult skrin, en liten grön skulptur föreställande ett kvinnohuvud på högt underlag och en mugg.Väggen mörk, ett fönster varigenom det syns träd och grönska.Baksidan nere: Fyra figurer, två geishor, en japansk man, en kvinna i grön och svart långklänning.Text: Härmed inviteras H.Herr Axel Engdahl att med sin närvaro hedra Lucia festen å Voilland onsdagen den 14 Dec 1892 Kl. 7 em. genom [suddig signatur].Baksidan oppe: glada klownfigurer i blyerts, den treje klownen prydd med röd akvarellfårg.Röda prickar efter den fjärde figuren som helt suddats ut.

[Bild]

Copyright enligt upphovsmannalagen. Användningstillstånd ges av Konstvetenskapliga institutionen. Ej för kommersiellt bruk.

6.3.1997 / 24.11.1997