[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Bildsam: söktermen kw='miljö' gav 10 träffar


1. Interiör: en sal med ett gustavianskt möblemang och en flygel (Åbo). (ca 1900)
2. Porträtt: av läraren Nils Oskar Jansson (grundaren av Sagalunds museum) sittande i helfigur bakom ett bord med en uppslagen bok framför sig.Interiörbild med en gustaviansk stol och ensoffa och ett draperi i kaschmir på bakre väggen.Till vänster står ettrenässansskåp.Vid takkanten finns en spegel och på väggen en ljusstake.På skåpet står en samovar. (1900-1920)
3. Porträtt av Nils Oskar Jansson (grundaren av Sagalunds museum) sittande i helfigur bakom ett bord med en uppslagen bok i famnen.Interiörbild med en gustaviansk stol och en soffa och ett draperi på bakre väggen.Till vänster står ett renässansskåp.Vid takkanten finns en spegel och en ljusstake.På skåpet står en samovar. (1900-1920)
4. Miljöporträtt: parus ater, författarinnan Adéle Weman sittande vid ett barockskrivbord.Interiörbild med ett fönster och krukväxter på fönsterbreden samt två skåp på båda sidor om fönstret. (1900-1920)
5. Miljöporträtt: parus ater, författarinnan Adéle Weman sittande i helfigur i sitt hem med en bok i famnen.Interiörbild med ett bord och stolar, en dörr och en skärm till höger. (1900-1920)
6. Miljöporträtt: parus ater, författarinnan Adéle Weman sittande i helfigur i sitt hem med en bok i famnen.Interiörbild med ett bord och stolar, en dörr och en skärm till höger. (1900-1920)
7. Interiör med två anonyma damer.Den äldre sitter i helfigur och profil och spelar pianot medan den yngre står vid en spegel och lyssnar till musiken.En sällskapshund ligger på golvet.Till vänster står ett empirbord med empirstolar och mellan de båda dörrarna finns ett spegelbord i empir.En kakelugn står till höger med en kinesisk skärm framför.I taket hänger en kristallkrona och på väggarna finns tavlor. (1900-1920)
8. Familjeporträtt med två okända män och två okända kvinnor sittande i helfigur i två generationer samt en piga.Interiörbild med ett soffmöblemang i empir stil med en kristallkrona i taket och tavlor på väggarna.På båda sidor om dörröppningen står skulpturgrupper med kvinnliga gudinnor: till vänster de tre kvinnliga dygderna och till höger musikens gudinna. (1900-1920)
9. Porträtt: en okänd dam står i helfigur iklädd en hatt vid en trappa under en björk med en cigarett i den högra handen.Hon bär på en ljus sommarklänning i 1920-talsstil. (1900-1920)
10. "Iv.Em.Lindgren, Torneå."Miljöporträtt.Lindgren sitter på marken vid en gård vid älven vid fjället Aavasaksa. (slutet av 1800-talet)