[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Bildsam: söktermen kw='salar' gav 11 träffar


1. Interiör: Åbo svenska samskolas festsal eller gymnastiksal med trappuppgång till höger och oljemålningar på väggen samt ett trägolv. (1900-1920)
2. Interiör: Solennitetssalen i Gamla Akademihuset (arkitekt: Carl Christoffer Gjörwell år 1816 i svensk nyklassicism) vid hörnet av Akademigatan och Domkyrkotorget (förr: Nikolaitorget).I salen finns joniska kolonner i finsk rödgranit (Nils Stenstam), stuckornamentik i tunnvalven och en relieffris (Erik Cainberg).Byggnadens restaurering efter Åbo brand 1827 leddes av Charles Bassi och Carl Ludvig Engel. (1900-1920)
3. Två män och tre kvinnor sitter i salen och sällskapar i två ljusa empire soffor vid ett högt bord.Tre karmstolar i biedermeier står framför bordet och två stolar är ställda vid fönstret till vänster.En stor oljemålning hänger ovanför en soffa och porträtt målningar ovanför den andra soffan till höger.Ett ljust blomsterbord till höger.Rauhalinna. (sekelskiftet 1900)
4. Två män och två kvinnor sitter och sällskapar vid ett piano.En oljemålning hänger ovanför pianot och porträtt på väggen till höger.Empire möbler, två karmstolar, en taburett och ett litet högt bord samt ett blomsterbord i förgrunden.Rauhalinna. (sekelskiftet 1900)
5. Två män och tre kvinnor sitter och sällskapar i en empire sittgrupp.Två tittar på en kamera till höger.Porträtt på väggen ovanför.En krukväxt bakom till höger.Rauhalinna. (sekelskiftet 1900)
6. Interiör från Rauhalinna.Sittgrupp i sal: Två länstolar och fyra biedermeier karmstolar vid ett högt bord.En flygel under en stor oljemålning till höger.Blomsterbord och sidobord vid fönstren till vänster.Takkronan täckt för sommaren med vitt tyg. (sekelskiftet 1900)
7. Interiör från Lilla Rauhalinna.Rum med skrivbord och stol på matta vid fönster till vänster.Spegel och konsolbord och två taburetter på matta mellan fönstren i mitten.Hög blommande krukväxt på golvet vid skrivbordet och ett litet blomster bord bakom skrivbordet vid fönstret.Kristallkrona hänger i taket. (början av 1900-talet)
8. Genrebild från Rauhalinna.Fotograferna, man och kvinna, i spegeln.Rum med skrivbord vid fönster till vänster.Spegel och konsolbord och två taburetter på matta mellan fönstren i mitten.Hög blommande krukväxt på golvet vid skrivbordet och ett litet blomsterbord bakom skrivbordet vid fönstret.Kristallkrona hänger i taket. (början av 1900-talet)
9. Interiör från "Sala de Justicia", "rättssalen", i Alhambra i Granada, Spanien.Passage med utsmyckade valv. (1897-1899)
10. "Sala del Tribunal de Justicia", "rättssalen", i Alhambra i Granada, Spanien. (1897-1899)

[Följande]