[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Bildsam: söktermen kw='soffor' gav 9 träffar


1. Interiör: en sal i en arbetarbostad. (1900-1920)
2. Porträtt av sittande okänd kvinna med spädbarn i dopdräkt i famnen. (1915-1950)
3. Möblerat rum med en hund liggande på golvet.Leo Björkmans hem. (1900-1920)
4. Gustavianskt soffmöblemang i Leo Björkmans hem. (1900-1920)
5. "Nordbo".Ett äldre par porträtterad på en lädersoffa.Kvinnan håller en bok i händerna. (1897-1930)
6. Hörn av rum på Rauhalinna med sittgrupp av soffa och länstolar placerade kring ett högt runt bord vid ett fönster.Det ligger prydnadskuddar och pölsadyna på den turkiska schäslongen med tre kuddar mot väggen som ryggstöd.En väggbonad hänger ovanför under en hylla av trä med uppradat porslin: fat av olika storlek och skålar samt bägare i glas och tenn.Två stora ovala porträttmålningar av en man och en kvinna hänger på väggen ovanför.En dekorativ mörk kakelugn till höger och en spegel på väggen vid fönstret till vänster. (början av 1900-talet)
7. Två män och tre kvinnor sitter i salen och sällskapar i två ljusa empire soffor vid ett högt bord.Tre karmstolar i biedermeier står framför bordet och två stolar är ställda vid fönstret till vänster.En stor oljemålning hänger ovanför en soffa och porträtt målningar ovanför den andra soffan till höger.Ett ljust blomsterbord till höger.Rauhalinna. (sekelskiftet 1900)
8. Man sitter i turkisk divansoffa.Två länstolar är ställda bredvid.Bokhylla med böcker till höger.Två porträtt av en kvinna och en man hänger ovanför soffan.Axel Armfelts hem. (början av 1900-talet)
9. Två män och tre kvinnor sitter och sällskapar i en empire sittgrupp.Två tittar på en kamera till höger.Porträtt på väggen ovanför.En krukväxt bakom till höger.Rauhalinna. (sekelskiftet 1900)