[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Bildsam: söktermen kw='tapeter' gav 13 träffar


1. Fröken Lovisa Augusta Frenckell från Åbo stående i helfigur hållande ett visitkortsfoto i högra handen. (1860-1896)
2. "Seid, Rautala [?] mars 1905".Seidi Björkman gråter i sängen. (1905)
3. "R Bv [?] med fru, 1905".Tre personer vid kaffebordet.Adèle Björkman till vänster. (1905)
4. "Nordbo".Ett äldre par porträtterad på en lädersoffa.Kvinnan håller en bok i händerna. (1897-1930)
5. Hörn av rum på Rauhalinna med sittgrupp av soffa och länstolar placerade kring ett högt runt bord vid ett fönster.Det ligger prydnadskuddar och pölsadyna på den turkiska schäslongen med tre kuddar mot väggen som ryggstöd.En väggbonad hänger ovanför under en hylla av trä med uppradat porslin: fat av olika storlek och skålar samt bägare i glas och tenn.Två stora ovala porträttmålningar av en man och en kvinna hänger på väggen ovanför.En dekorativ mörk kakelugn till höger och en spegel på väggen vid fönstret till vänster. (början av 1900-talet)
6. Två män och tre kvinnor sitter i salen och sällskapar i två ljusa empire soffor vid ett högt bord.Tre karmstolar i biedermeier står framför bordet och två stolar är ställda vid fönstret till vänster.En stor oljemålning hänger ovanför en soffa och porträtt målningar ovanför den andra soffan till höger.Ett ljust blomsterbord till höger.Rauhalinna. (sekelskiftet 1900)
7. Man sitter och läser i länstol framför en bokhylla med böcker.Ett porträtt av en kvinna hänger ovanför hyllan och två byster av män står på hyllan samt mindre porslinsföremål.Tapeten är dekorativt målad.Axel Armfelts hem. (början av 1900-talet)
8. Man sitter i turkisk divansoffa.Två länstolar är ställda bredvid.Bokhylla med böcker till höger.Två porträtt av en kvinna och en man hänger ovanför soffan.Axel Armfelts hem. (början av 1900-talet)
9. Två män och tre kvinnor sitter och sällskapar i fyra länstolar vid ett högt bord och en turkisk soffa.Ett brickbord förkaffe servering i förgrunden.Länstolarna och takkronan har vita skyddsöverdrag (för sommaren).Rauhalinna. (början av 1900-talet)
10. Två män och två kvinnor sitter och sällskapar vid ett piano.En oljemålning hänger ovanför pianot och porträtt på väggen till höger.Empire möbler, två karmstolar, en taburett och ett litet högt bord samt ett blomsterbord i förgrunden.Rauhalinna. (sekelskiftet 1900)

[Följande]