[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Artpic: söktermen kw='agrar' gav 11 träffar


1. En äng eller ett åkerlandskap.Sju smala lövträd utan löv i förgrunden.En liten å eller ett dike delar landskapet diagonalt.I fonden litet buskage.
2. En strandäng bakom gärdesgården.
3. "Maisema Pirkkalassa" Ett landskap med några barn vallande kor längs landsvägen.I bakgrunden på högra bildhalvan en insjö med en gård med flera mindre byggnader. (1888)
4. "Kaskenvierto".Ett svedjebruk som domineras av ett stort rökmoln från bruket.Det är fem män som med träkäppar i händerna arbetar med elden.Flammorna är höga.Bakom rökmolnen höga tallar och granar.I bakgrunden på högra bildhalvan en sjö med två stugor på stranden.I förgrunden till höger en liten damm eller moss. (1887)
5. "Wiipurin kaupunki".Ett landskap med staden Viborg i bakgrunden.I förgrunden ett slätt landskap; en väg går från bildens mitt till v. kanten, en smal stig går över hela bildytan, det står en flicka och en pojke på stigen och vallar en betande ko.Ytterst t.h. finns ett trähus med sadeltak.Till v. finns flere trähus.Själva staden finns i bildens mittplan och bakgrund.Över vattnet sträcker sig en järnväg, på den går ett tåg mot vänster.Staden i bakgrunden är vitt utbredd med flere kyrktorn, hus och Viborgs slott t.h.På den övre hälften av bilden finns himmel och moln. (1887)
6. "EN HOLLäNDSK KVARN" Ett landskap med en lugn å eller damm i förgrunden.Tät buskage på båda stränderna.Längst borta i mitten en väderkvarn.Himlen ljus med några lätta moln högst uppe.Väderkvarnen speglas i vattenytan, likaså buskarna.Mörkaste tonerna i speglingarna av buskarna. (1895)
7. Agrar landskap utanför staden.Två hästar, en man och en hund på en gård i förgrunden.Längst t.h. en del av ett långhus och tak, två trädstammar som går i kors.Framför huset två hästar, en ljus och en mörk, står bredvid varandra med huvudena mot höger.Två höns pickar på marken.T.v. om dessa en ung man gående mot huset.Bär en hink, i sin vänstra hand.Högra armen upplyft, ser till vänster på hunden bredvid.I bakgrunden en åker, häst.Längst en borta en stad.
8. Scen från ett stall med tre hästar.Ryttaren klädd i en kåpa med hova, ryggen vänd till.Håller med högra handen tag i en remm som är fäst vid en mörk häst.Den tredje ljusa hästen längst till höger kissar på golvet.Bakom hästarna i mitten skymtar en person till.Hon lutar mot en trädpelare med hästredskap hängande.Pelaren bär en höbur uppe i luften.T.v. dörröppning.
9. "A LA CAMPAGNE" Två kvinnor sitter i gräset och metar.Å eller sjö t.h.Kvinnan i förgrunden har mörkt hår, svart blus och rosa långkjol.Hon håller i ett metspö med båda händer och har just fått en stövel i kroken.Andra kvinnan dels bakom den första; gul hatt m. rött band under hakan, ljusblå klänning.Händerna litet upplyfta.Båda ser på stöveln t.h.På motsatta stranden buskage.Himmel gul och blå.Under bilden text: - Tiens, une botte!... mais ca ne suffit pas, il faudrait maintenant tacher d'attraper l'autre!
10. "Jesus et Joannes." (1823- [stålstick])

[Följande]