[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Artpic: söktermen kw='djur' gav 21 träffar


1. Två katter.Den ena verkar att attackera den andra. (1883)
2. Två antydande skisser.I bilden nertill finns fyra människofigurer och två hästar.Bilden ovanför avbildar en sittande figur, kanske en kvinna.Bilderna är tecknade på baksidan av en reklam.
3. "Jääskessä".I Jääskis.En man och en kvinna med ett barn i famnen möter en man på en hästvagn.Mannen på vagnen har en piska i vänstra handen.Med högra handen skakar han hand med en man som står på marken med en käpp i vänster hand.Till höger om den stående mannen framför hästen står en kvinna en face.Hon bär ett spädbarn på armen och trycker en i duk inlindad bibel eller psalmbok mot bröstet med sin högra hand.På huvudet har kvinnan en typisk karelsk slöja.Hästen äter gräs vid vägkanten.I bakgrunden några trän, längre fram skymtar en sjö.Ljusa moln på himmelen. (1886)
4. "Paja Turun lähellä".Smedja nära Åbo.Smeden står vid den öppna spisen och håller en tång i sin högra hand och sysslar med bälgen.Han har keps och förkläde, ryggen vänd mot betraktaren.Tittar på elden.I mitten av bildplanet står en ung gosse en face iklädd förkläde.Han håller ett vagnshjul stående, i höger hand en hammare.Gossen ser på kunden som sitter t.v. om honom och har skildrats i profil.Kunden har hatt med spänne och lång rock.Han ser på gossen och pratar.I händerna håller han något föremål.Från dörröppningen längst t.v. strålar det in litet ljus.Där står en hund.Genom dörröppningen skymtar Åbo domkyrka. (1888)
5. "Maisema Pirkkalassa" Ett landskap med några barn vallande kor längs landsvägen.I bakgrunden på högra bildhalvan en insjö med en gård med flera mindre byggnader. (1888)
6. Konturteckning av en gatuscen från Senarstorget.I mitten en gatulykta och två kälken som dras av hästar.Bakom tre hästar till.I främsta kälket en liggande man.Till vänster framför en husvägg två män kämpande med varandra med piskar.I högre nedre hörnet en grupp på tre stående män.I förgrunden i mitten tre hundar.I bakgrunden Storkyrkan i Helsingfors. (1816-1898)
7. Agrar landskap utanför staden.Två hästar, en man och en hund på en gård i förgrunden.Längst t.h. en del av ett långhus och tak, två trädstammar som går i kors.Framför huset två hästar, en ljus och en mörk, står bredvid varandra med huvudena mot höger.Två höns pickar på marken.T.v. om dessa en ung man gående mot huset.Bär en hink, i sin vänstra hand.Högra armen upplyft, ser till vänster på hunden bredvid.I bakgrunden en åker, häst.Längst en borta en stad.
8. En ryttare på landsvägen.Rider på en mörk häst .Ryttaren har keps, ljusa byxor.Litet till vänster dels framför ryttaren en aning ljusare häst som som ryttaren leder.T.h. om hästarna en springande hund.I nedre vänstra hörnet några små växter detaljerat skildrade.I bakgrunden t.h. en man med hästvagn i dalen.Längre borta ett vattendrag och bakom den en gård omgiven av tät lövskog.Ytterst t.v. en trästubb m. två plankor fast på stubben.Moln på himlen.
9. Scen från ett stall med tre hästar.Ryttaren klädd i en kåpa med hova, ryggen vänd till.Håller med högra handen tag i en remm som är fäst vid en mörk häst.Den tredje ljusa hästen längst till höger kissar på golvet.Bakom hästarna i mitten skymtar en person till.Hon lutar mot en trädpelare med hästredskap hängande.Pelaren bär en höbur uppe i luften.T.v. dörröppning.
10. "The Stricken Stag" Skogslandskap.Längst fram en hjort som går ner för en backe och har kommit fram till en öppen lucka på en jordkällare som är murad med tegelstenar.I förgrunden möjligen vatten som rinner in i källaren.I bakgrunden på ett övre plan lövskog. (1856-1926)

[Följande]