[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Artpic: söktermen kw='fiske' gav 4 träffar


1. "Silakan pyynti Uudella maalla".Strömmingsfiske i Nyland.Bilden domineras av en roddbåt i förgrunden på den vänstra bildhalvan.En kvinna med duk sitter vid årorna och en pojke sitter i fören.I aktern står en man och drar upp nät.Han blir hjälpt av två pojkar varav den ena stående och den andra sittande.Längst till höger en strand där det ligger två roddbåtar och två stående män samt en sittande man är vid båtarna.Länst borta bakom roddbåten är ett segelskepp med två master.Några låga klippor.Motsatta stranden öde och skogig. (1887)
2. "Hämeenlinna" Staden Tavastehus med omgivning.I förgrunden lägger två män ut nät från en roddbåt.I mittplanet finns ett näs med två större ljusa byggnader, skorstenarna ryker.Träd och buskar här och där.Längre fram till höger Tavastehus slott och kyrktornet.Bland växtligheten skymtar flera hus.Till vänster ett kulligt landskap och vatten med en stockflotte.Bildens övre hälft utgörs av blå himmel och moln. (1887)
3. "Lohi-pato Vuoksessa".Laxdamm i Vuoksen.Bild av ån Vuoksen vid någon av dess forsar.Vattnet stormar, klipporna är synliga.I förgrunden en laxdamm som gjorts av stockar, som är stötta mot klippor i ena ändan och mot stranden i andra ändan.En barfota man står på stockarna i färd med att genom den öppna luckan på dammen fånga fiskarna.Han använder en båtshake.En pojke sitter på knä och tittar i "fiskebassängen".Närmast stranden står två kvinnor i karelska folkdräkter hållande varandra i handen.På stranden längst till vänster en korg med en stor lax i.I bakgrunden tät skog. (1888)
4. "Silakan suolaaminen Uudella maalla".Insaltning av strömming i Nyland.En kal strand med släta klippor.På stranden människor i olika sysslor.I mitten en liten vik med tre roddbåtar.Till vänster om båtviken en nätställning, en man står på ställningen, en annan står nedanför och viftar med vänster hand.I mitten i förgrunden tre kvinnor, en sittande två stående.Till höger om dem sitter en gumma och rensar fisk som ligger på en fyrkantig duk.Bredvid gumman häller en man salt i en trätunna ur en fyrkantig ask.Längre bort vid en strandbod står två män sysslande kring en trätunna.På havet ett segelskepp.Motsatta stranden skogig. (1887)