[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Artpic: söktermen kw='frisyr' gav 66 träffar


1. Sittande kvinna som lutar sig mot en kudde. (1839-1901)
2. Sex historiska kvinnogestalter.Två avdrag på samma papper. 1. avdraget: Tre stående kvinnofigurer i rad: Karin Månsdotter, Maria Stuart och Jane Grey.Maria Stuart poserar med en käpp i högra handen och i vänstra handen håller hon en hund. 2. avdraget: Tre stående kvinnofigurer i rad: Charlotte Corday, Marie Antoinette och Prinsessan Lanballe.Charlotte Corday och Marie Antoinette är avbildade från sidan alla andra rakt framifån.Maria Antoinette är dessutom beledsagad av en ung gosse.Namnen är skrivna under porträtten. (1831-1899)
3. "H.G.Porthans minnesvård".En man sittande i helfigur på en stol, skildrat i trekvartsface.Stolen står på ett lågt fyrkantigt underlag.På stolen en draperad duk som täcker mannens vänstra ben.Klädd i lång kavaj och smala byxor.Håret kort.Ser ner på sin högra knutna hand.Vänster hand vilar på armstödet.Bakgrunden skuggad i svart.Nedanför bilden text: H.K.Porthanin muistokuva H.G.Porthans minnesvård.Helsingissä, Rietr.Polénin ja K:n kivipainossa 1860 (1860)
4. "Joh.Ludv.Runeberg".Höftbild av en sittande man.En åtsittande rock med vit krage under.Dels skallig, kort hår.Höger arm böjd, handen stucken i rocken.Vänster hand stöds mot vänster lår.I bakgrunden till höger ett runt bord med två böcker på.Till vänster syns en del av stolen han sitter på och en draperad gardin.Nedanför, bildplanet signaturen: Joh.Ludv.Runeberg och under den texten: Helsingfors F.Tilgmann Editeur (1863)
5. "Joh.Ludv.Runeberg".Höftbild av en sittande man.En åtsittande rock med vit krage under.Dels skallig, kort hår.Höger arm böjd, handen stucken i rocken.Vänster hand stöds mot vänster lår.I bakgrunden till höger ett runt bord med två böcker på.Till vänster syns en del av stolen han sitter på och en draperad gardin.Nedanför, bildplanet signaturen: Joh.Ludv.Runeberg och under den texten: Helsingfors F.Tilgmann Editeur (1863)
6. "Joh.Ludv.Runeberg" Höftbild av en sittande man.En åtsittande rock med vit krage under.Dels skallig, kort hår.Höger arm böjd, handen stucken i rocken.Vänster hand stöds mot vänster lår.I bakgrunden till höger ett runt bord med två böcker på.Till vänster syns en del av stolen han sitter på och en draperad gardin.Nedanför, bildplanet signaturen: Joh.Ludv.Runeberg och under den texten: Helsingfors F.Tilgmann Editeur (1863)
7. "Herman Kellgren" Höftbild av en sittande man i halvface.Kroppen vänd lite till vänster likaså huvudet.Ser till vänster.Håret mörkt och lockigt.Klädd i kavaj, väst och vit smokingskjorta med en scarf i knut.Båda händer knutna.Den vänstra stöds på vänstra låret.Den högra armen är böjd och vilar på en fyrkantig pelare till vänster.En rund skuggning omkring.
8. "Jenny Lind".En ung kvinna i midjebild.Huvudet i halvface, kroppen i vänster profil.Ser rakt ut.Allvarlig.Det axellånga håret har mittbena och korkskruvslockar.Halsen och axlarna nakna.En bred spets med en ros mitt på bröstet på den åtsittande kortärmade klänningen.En skuggning kring axlarna i bakgrunden.Under bilden text: Jenny Lind.
9. "Linné".Midjebild av en man i halvface.Han har en ljus, lockig axellång peruk, en kraglös kavaj med fyra knappar, en väst och en vit skjorta med fladdrande krage.En stjärnformad medalj på bröstet.Bakgrunden mörkskuggad.Innanför en ca 1 cm bred linjered ram med rosetter i alla hörn.Ovanför bilden text: Ms Conv Lex No 363 Nedanför bilden i ett ovalt linjerat fält med ornament: Linné.Inst.Bibl. excud.
10. "Thorwaldsen".Midjebild av en man med kroppen vänd litet mot vänster huvudet i trekvartsface.Ser till vänster.Ljust lockigt hår med lugg.En jacka med sjalkrage av päls och en skjorta under jackan.På bakgrundens nedre del skuggning.Innanför en ca 1 cm bred linjerad ram med rosetter i alla hörn.Ljuset faller från vänster.Text ovanför bilden: Ms Conv Lex No 252.Text nedanför bilden i en linjerad oval med slingor: Thorwaldsen.

[Följande]