[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Artpic: söktermen kw='insjö' gav 4 träffar


1. Träsk i ödemarken. (1840-1905)
2. Vy över ett större fabrikskomplex med omgivning.Industriområdet angränsande till en större farled med flera fartyg i förgrunden.
3. "Savonlinnan kaupunki".Vinterlandskap med en isbetäckt sjö och staden Nyslott med slottet St.Olofsborg.I förgrunden finns ytterst t.v. snötäckta klippor och en buske.På en klippa sitter en man med ryggen mot betraktaren, framför honom står en annan man med ansiktet mot betraktaren.Litet t.v. står en annan man.I mitten finns en stor sten.I mellanplanet finns här och där på isen människor som åker skridsko eller går på isen.T.v. finns en sjöstrand med flere hus, på taken finns snö.Två segelbåtar har frusit fast i isen.I bakgrunden finns slottet, med två synliga torn.Framför slottet och på dess h. sida finns hus.T.v. om slottet finns ett kulligt landskap.Bildens övre hälft utgörs av himmel som är blåfärgad. (1887)
4. "Kuopion kaupunki".Kuopio med omgivning.I förgrunden finns en strand.På stranden finns det vass och ytterst t.h. ett lövträd.Vattnet är lugnt, det återspeglar ljuset och byggnaderna.Bakom sjön i bildens mellanplan finns kyrkan och en större byggnad framför kyrkan.Kyrkans torn ligger till höger.På båda sidorna skymtar staden bland växtligheten.I bakgrunden syns ett skogbevuxet berg.På den klara himlen finns några enstaka moln. (1888)