[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Artpic: söktermen kw='konstnär' gav 9 träffar


1. "In Memoriam Aleksis Kivi".Teckning till Aleksis Kivis minne.Ett träd på en åker.En kraftig vind böjer trädet. (1873-1917)
2. "Joh.Ludv.Runeberg".Höftbild av en sittande man.En åtsittande rock med vit krage under.Dels skallig, kort hår.Höger arm böjd, handen stucken i rocken.Vänster hand stöds mot vänster lår.I bakgrunden till höger ett runt bord med två böcker på.Till vänster syns en del av stolen han sitter på och en draperad gardin.Nedanför, bildplanet signaturen: Joh.Ludv.Runeberg och under den texten: Helsingfors F.Tilgmann Editeur (1863)
3. "Joh.Ludv.Runeberg".Höftbild av en sittande man.En åtsittande rock med vit krage under.Dels skallig, kort hår.Höger arm böjd, handen stucken i rocken.Vänster hand stöds mot vänster lår.I bakgrunden till höger ett runt bord med två böcker på.Till vänster syns en del av stolen han sitter på och en draperad gardin.Nedanför, bildplanet signaturen: Joh.Ludv.Runeberg och under den texten: Helsingfors F.Tilgmann Editeur (1863)
4. "Joh.Ludv.Runeberg" Höftbild av en sittande man.En åtsittande rock med vit krage under.Dels skallig, kort hår.Höger arm böjd, handen stucken i rocken.Vänster hand stöds mot vänster lår.I bakgrunden till höger ett runt bord med två böcker på.Till vänster syns en del av stolen han sitter på och en draperad gardin.Nedanför, bildplanet signaturen: Joh.Ludv.Runeberg och under den texten: Helsingfors F.Tilgmann Editeur (1863)
5. "Ludvig v Beethoven".En bystbild av Ludvig v.Beethoven i halvface.Han är klädd i en mörk jacka/kavaj.Rockkragen är vänd neråt På bildens vänstra del syns två knappar och på högra delen syns en knapp.Under kavajen finns en vit skjorta som liknar en frackskjorta.Skjortan har en stor krage och en knut på halsen.Håret är lockigt, det är benat till vänster (bildens v.)Längst ner finns lätt skuggning.Nedanför bilden text: Ludvig v Beethoven.
6. "F.Liszt".En fyrkantig, bred ram med inskurna ornament och bladformade utbuktningar i alla hörn.I ramens nedre kant inristad text F.Listz.I ramen en rund reliefbild på en mans huvud i högerprofil.Rakt hår, lång hals och lång näsa.
7. "Zimmermann".Bröstbild av en man.Kroppen en face, huvudet vänt litet t.h.Lockigt kort hår, polisonger.Ser till höger.Vit hög krage, väst med låg krage och två knappar.Kavaj med stor krage och fyra knappar, ärmarna rynkade vid axeln.
8. "Hufeland".I en rektangulär, linjerad ram med rosetter i alla hörn en bröstbild av en man, kroppen vänd en aning till höger (3/4-face).Tittar rakt fram.Ljust, tunt och lockigt hår.Hög panna, hög vit krage ett hedersmärke kring halsen.Randig skarf, en kavaj med bred krage och sex knappar.Ljus accentuering kring halsen och axlarna. (1832-1876)
9. "RAPHAËL".En yngling i bröstbild.Vänstra sidan och ryggen mot betraktaren, ansiktet i trekvartsface, blicken riktad mot betraktaren.Vänstra halvan av ansiktet är i skugga.Högra handen mot bröstet.På pekfingret en ring som liknar en blomma.Håret är axellångt och litet lockigt.På huvudet har han en hatt.Dräkten är mörk och den lämnar ryggens övre del bar.Vackra anletsdrag.