[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Artpic: söktermen kw='porträtt' gav 80 träffar


1. Sittande kvinna som lutar sig mot en kudde. (1839-1901)
2. Sex historiska kvinnogestalter.Två avdrag på samma papper. 1. avdraget: Tre stående kvinnofigurer i rad: Karin Månsdotter, Maria Stuart och Jane Grey.Maria Stuart poserar med en käpp i högra handen och i vänstra handen håller hon en hund. 2. avdraget: Tre stående kvinnofigurer i rad: Charlotte Corday, Marie Antoinette och Prinsessan Lanballe.Charlotte Corday och Marie Antoinette är avbildade från sidan alla andra rakt framifån.Maria Antoinette är dessutom beledsagad av en ung gosse.Namnen är skrivna under porträtten. (1831-1899)
3. Bröstbild av en kvinna i folkdräkt. (1841-1914)
4. Konturteckning av en kvinna som sitter vid ett dukklätt bord läsande ett brev. (1883)
5. "H.G.Porthans minnesvård".En man sittande i helfigur på en stol, skildrat i trekvartsface.Stolen står på ett lågt fyrkantigt underlag.På stolen en draperad duk som täcker mannens vänstra ben.Klädd i lång kavaj och smala byxor.Håret kort.Ser ner på sin högra knutna hand.Vänster hand vilar på armstödet.Bakgrunden skuggad i svart.Nedanför bilden text: H.K.Porthanin muistokuva H.G.Porthans minnesvård.Helsingissä, Rietr.Polénin ja K:n kivipainossa 1860 (1860)
6. "Joh.Ludv.Runeberg".Höftbild av en sittande man.En åtsittande rock med vit krage under.Dels skallig, kort hår.Höger arm böjd, handen stucken i rocken.Vänster hand stöds mot vänster lår.I bakgrunden till höger ett runt bord med två böcker på.Till vänster syns en del av stolen han sitter på och en draperad gardin.Nedanför, bildplanet signaturen: Joh.Ludv.Runeberg och under den texten: Helsingfors F.Tilgmann Editeur (1863)
7. "Joh.Ludv.Runeberg".Höftbild av en sittande man.En åtsittande rock med vit krage under.Dels skallig, kort hår.Höger arm böjd, handen stucken i rocken.Vänster hand stöds mot vänster lår.I bakgrunden till höger ett runt bord med två böcker på.Till vänster syns en del av stolen han sitter på och en draperad gardin.Nedanför, bildplanet signaturen: Joh.Ludv.Runeberg och under den texten: Helsingfors F.Tilgmann Editeur (1863)
8. "Joh.Ludv.Runeberg" Höftbild av en sittande man.En åtsittande rock med vit krage under.Dels skallig, kort hår.Höger arm böjd, handen stucken i rocken.Vänster hand stöds mot vänster lår.I bakgrunden till höger ett runt bord med två böcker på.Till vänster syns en del av stolen han sitter på och en draperad gardin.Nedanför, bildplanet signaturen: Joh.Ludv.Runeberg och under den texten: Helsingfors F.Tilgmann Editeur (1863)
9. "Herman Kellgren" Höftbild av en sittande man i halvface.Kroppen vänd lite till vänster likaså huvudet.Ser till vänster.Håret mörkt och lockigt.Klädd i kavaj, väst och vit smokingskjorta med en scarf i knut.Båda händer knutna.Den vänstra stöds på vänstra låret.Den högra armen är böjd och vilar på en fyrkantig pelare till vänster.En rund skuggning omkring.
10. "Jenny Lind".En ung kvinna i midjebild.Huvudet i halvface, kroppen i vänster profil.Ser rakt ut.Allvarlig.Det axellånga håret har mittbena och korkskruvslockar.Halsen och axlarna nakna.En bred spets med en ros mitt på bröstet på den åtsittande kortärmade klänningen.En skuggning kring axlarna i bakgrunden.Under bilden text: Jenny Lind.

[Följande]