[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Artpic: söktermen kw='religion' gav 30 träffar


1. Hög kandelaber av marmor.Den står på två lejontassar vid sidor och en pelare i mitten.Ovanför dessa en fyrkant med en inristad scen med en oxe, en man, offereld, en kvinna och en yngling på sidan.I övre hörnet tre skäggiga huvuden på vilka två fåglar med maskar i näbben.Mellan fåglarna en lång pelare med växtgirlander och en orm omslingrande.Text: Museum Reg.Svec.Alf. 9.Ped. 10 1/2 Poll Svec.M.Heland fc.Candelabrum marmoreum maximae molis. (1765-1814)
2. En man står i profil framför ett kors med ett tak på.Han står med hatten i handen.Till vänster om honom buskage.I bakgrunden slät mark eller vatten.Moln på himlen.
3. "THE WEDDING" Scen utanför en kyrka.Ett nygift, ungt par stiger ut ur kyrkan genom den spetsbågsformade dörröppningen.Folk på båda sidorna av kyrktrappor.T.h. två stående damer som samtalar och en kvinna och en flicka som knäsitter på marken samt en sittande hund.T.v. sju människor.Längst fram en vitklädd man med vänstra foten på första trappan.Längst t.v. en man och en kvinna vid ett stenblock med kruka på. (1805-1843)
4. En munk håller andakt eller ber. (1789-1863)
5. "La Cène" Nattvarden.Jesus med de tolv lärjungarna på sista måltiden.
6. "Le fuite en Egypte" Josef och Maria flyr med Jesus-barnet till Egypten.Maria rider på en åsna med Jesus i famnen. (1799-1852)
7. "Puer Jesus in templo praesentatur."Jesu barnet presenteras i templet. (1821-1896 [stålstick])
8. "Gegrüsst bist du, voll der Gnaden! der Herr ist mit dir!"Ängeln hälsar Maria. (1823- [stålstick])
9. "Parvulus natus est nobis, et factus est principatus super humerum ejus." (1823- [stålstick])
10. "Und es gehen Beiden deinem Lichte nach und Könige deinem ausgehenden Glange." (1823- [stålstick])

[Följande]