[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Artpic: söktermen originator=('M.R.Heland eller Piroli') gav 8 träffar


1. "Apollo Citharædus".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett fyrkantigt underlag med lagerkrans på huvudet och med ett musikinstrument under vänstra armen och med högra armen utsträckt för att spela.Benen isär.Lång draperad klänning.Kåpa, med ett spänne på vardera axeln.Sandalklädda fötter.Ljuset faller från höger.Nedanför bilden text; Museum R: Svec.Alt. 6 2/3 Ped.Svec.Mochetti inc. (Slutet av 1700-talet.)
2. "Clio".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett fyrkantigt underlag huvudet vändt litet till höger, lätt kontraposto.Tyngd på högra foten.Högra armen lyft hållande ett skrynkligt, rullat pappersark i handen.Höger arm hänger ner.Håret kort, men lockigt, mittbena.Klädd i toga med armar.Ljuset faller från vänster uppifrån. text: Museum R: Sv.Alt 5.Ped. 3 5/4 Poll.Svec. (Slutet av 1700-talet.)
3. "Thalia".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett runt underlag huvudet en aning vänt till vänster.Långt lockigt hår.Högra armen böjd och upplyft på ena sidan.Håller en lång, krokig käpp i handen.Med vänstra handen stöder hon mot låret det lösa huvudet av en man eller en mask.Huvudet är skäggigt, öronen spetsiga.Hon är klädd i en långklänning.På klänningen en väst av skinn.Lång i mitten, en djurfot hänger ner från västen.Lätt kontraposto.Sandalklädda fötter.Text: Museum Reg.Svec.Alt. 6 Ped.Svec (Slutet av 1700-talet.)
4. "Melpomene".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett underlag som växer till en låg mur till höger.Huvudet vänt litet till höger.Det långa håret löst, på håret växtlöv.Vänstra benet böjt och foten lyft upp på muren.Vänstra armbågen vilar mot vänstra låret.Håller något i handen.Högra armen hänger vid sidan.Håller en stor mask av en gapande skäggig man i handen.En draperi över armen.Långklänning.Ljusret från vänster.Text; Museum.Reg.Svec.Alt. 6.Ped.Svec. (Slutet av 1700-talet.)
5. "Tepsichore".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett runt underlag, kontraposto; tyngden på högra foten.Huvudet vänt litet till vänster och ner.Det långa håret uppsatt.Håller under vänstra armen ett musikinstrument.Högra armen är böjd framför kroppen.I handen en kort batong, pekar med pekfingret på instrumentet.Lång draperad toga med ärmar.Draperi på vänstra armen.Ljuset faller från höger framifrån.Museum R.Svec.Alt. 6.Ped. 4 1/2 Poll.Svec. (Slutet av 1700-talet.)
6. "Erato".Bild på en staty av en stående kvinna på ett oktagonalt underlag.Lång dräkt.Högra, nakna foten sticker fram under kjolen.Håret uppsatt, ser ner till höger.Vänstra armen böjd och upplyft över axellinjen.Det hänger en tygbit från handen.Högra armen vid sidan, håller med handen i kjolens draperier.Ljuset vänsterifrån. text; Museum Reg.Svec.Alt. 5 1/2 Ped.Svec. (Slutet av 1700-talet)
7. "Polymnia".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett runt underlag.Håret uppsatt, mittbena, i håret fyra runda smycken.Hela kroppen insvept i dräktens tygmängd.Vänstra armen hänger vid sidan helt under tyget.Högra armen är böjd och gömd under tyget.Handen på vänstra axeln.Lätt kontraposto.Sandalklädda fötter.Ljus högerifrån.Text: Museum.R.Svec.Alt. 6.Ped. 1 5/3 Poll Svec (Slutet av 1700-talet.)
8. "Urania".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett runt underlag ansiktet vänt litet till vänster, håret uppsatt.Lätt kontraposto, tyngd på högra foten.Högra armen böjd framåt med handflatan uppåt.Håller en boll på handflatan.Vänstra armen böjd till vänster, pekar på bollen med en käpp eller linjal.Klänning med ärmar, ett bälte under bröstet.Ett släp som fästs med runda "knappar" på vardera axel.Ljus högerifrån.Text: Alt. 6.Ped. 1 Poll.Svec.Museum R.Svec. (Slutet av 1700-talet.)