[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Artpic: söktermen originator=('Mochetti [gravyr]') gav 3 träffar


1. "Apollo Citharædus".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett fyrkantigt underlag med lagerkrans på huvudet och med ett musikinstrument under vänstra armen och med högra armen utsträckt för att spela.Benen isär.Lång draperad klänning.Kåpa, med ett spänne på vardera axeln.Sandalklädda fötter.Ljuset faller från höger.Nedanför bilden text; Museum R: Svec.Alt. 6 2/3 Ped.Svec.Mochetti inc. (Slutet av 1700-talet.)
2. "Melpomene".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett underlag som växer till en låg mur till höger.Huvudet vänt litet till höger.Det långa håret löst, på håret växtlöv.Vänstra benet böjt och foten lyft upp på muren.Vänstra armbågen vilar mot vänstra låret.Håller något i handen.Högra armen hänger vid sidan.Håller en stor mask av en gapande skäggig man i handen.En draperi över armen.Långklänning.Ljusret från vänster.Text; Museum.Reg.Svec.Alt. 6.Ped.Svec. (Slutet av 1700-talet.)
3. "Urania".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett runt underlag ansiktet vänt litet till vänster, håret uppsatt.Lätt kontraposto, tyngd på högra foten.Högra armen böjd framåt med handflatan uppåt.Håller en boll på handflatan.Vänstra armen böjd till vänster, pekar på bollen med en käpp eller linjal.Klänning med ärmar, ett bälte under bröstet.Ett släp som fästs med runda "knappar" på vardera axel.Ljus högerifrån.Text: Alt. 6.Ped. 1 Poll.Svec.Museum R.Svec. (Slutet av 1700-talet.)