[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Artpic: söktermen originator=('Parris, Edmund Thomas') gav 6 träffar


1. "Louisa or my first love" Halvporträtt av en sittande ung kvinna.Kroppen en face, huvudet i 3/4 profil vänt till vänster ser upp till vänster, stora ögon.Långt, lockigt hår.Klänningen lämnar halsen och axlarna bara."Halsöppningen" spetsprydd, mitt på bröstet en rosett.Vänstra handen vilar i famnen.Ett brett band med spänne kring vristen. (1793-1873)
2. "Arabella or my second love" Halvporträtt av en sittande ung kvinna.Kroppen litet vänd till vänster, huvudet litet till höger.Lockigt mörkt hår.Kring halsen ett svart band med en brosch i mitten.Halsen o. axlarna nakna.På klänningsbröstet en ros och spetsar.Klänningsärmarna vida, prydd med rosetter och breda spetsar.Håller med båda händerna i ett solfjäder. (1793-1873)
3. "Lady Mary or my third love" Halvporträtt av en sittande ung kvinna.Kroppen en face, huvudet litet böjt t.h.och upp.Ser uppåt.Lockigt, långt, mörkt hår.En tiara på huvudet, hängande örhängen.Halsen och axlarna bara.Ljus klänning men med dubbelärmar.Breda, korta spetsärmar med smala, längre ärmar under.Kantiga, mörka dekorationer under de fyra knapparna.Vänstra armen stödd mot bordet till höger, handen upplyft till kinden.Pekfingret på kinden. (1793-1873)
4. "Lady Elmscourt or my fourth love" Halvporträtt av en stående ung kvinna.Huvudet i profil vänt till vänster.Ser till vänster.Det mörka, lockiga håret uppsatt förutom för några lockar.En mönstrad dukbit på hjässan.Bar hals, spetskrage med rosett i mitten på klänningen.Stöder högra underarmen mot ett staket eller räcke .En blomma i högra handen.Vänstra handen på den högra armen.Armringar i båda händerna.På högra axeln en mantel med pälskant. (1793-1873)
5. "Lady Emily or my fifth love."Halvporträtt av en ung kvinna stående utomhus.Kroppen i vänsterprofil, händerna upplyfta på bröstet.Huvudet i 3/4 profil, ser till höger.Långt, lockigt, ljust hår som fladdrar bakom huvudet.Lång hals, kring halsen ett band.Klänning med blommönster.Ärmarna breder sig neråt.Håller i ett tyg som fladdrar i vinden bakom hennes rygg.I Bakgrunden himmel och några träd. (1793-1873)
6. "Caroline or my sixth love" Halvporträtt av en stående kvinna.Huvudet en face, ser till höger.Lockigt, mörkt hår.Halsen och bröstet bara.Pärlband kring halsen.Kroppen en aning vänd till höger.Mitt på den vita klänningens bröst en brosch.Över axlarna en mörk sjal med spetskant.Händerna på maghöjd på varandra.Runt högra vristen hänger någonting i ett band. (1793-1873)