[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Artpic: söktermen originator=('Perini [gravyr]') gav 3 träffar


1. "Clio".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett fyrkantigt underlag huvudet vändt litet till höger, lätt kontraposto.Tyngd på högra foten.Högra armen lyft hållande ett skrynkligt, rullat pappersark i handen.Höger arm hänger ner.Håret kort, men lockigt, mittbena.Klädd i toga med armar.Ljuset faller från vänster uppifrån. text: Museum R: Sv.Alt 5.Ped. 3 5/4 Poll.Svec. (Slutet av 1700-talet.)
2. "Tepsichore".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett runt underlag, kontraposto; tyngden på högra foten.Huvudet vänt litet till vänster och ner.Det långa håret uppsatt.Håller under vänstra armen ett musikinstrument.Högra armen är böjd framför kroppen.I handen en kort batong, pekar med pekfingret på instrumentet.Lång draperad toga med ärmar.Draperi på vänstra armen.Ljuset faller från höger framifrån.Museum R.Svec.Alt. 6.Ped. 4 1/2 Poll.Svec. (Slutet av 1700-talet.)
3. "Polymnia".Bild på en staty av en kvinna en face.Står på ett runt underlag.Håret uppsatt, mittbena, i håret fyra runda smycken.Hela kroppen insvept i dräktens tygmängd.Vänstra armen hänger vid sidan helt under tyget.Högra armen är böjd och gömd under tyget.Handen på vänstra axeln.Lätt kontraposto.Sandalklädda fötter.Ljus högerifrån.Text: Museum.R.Svec.Alt. 6.Ped. 1 5/3 Poll Svec (Slutet av 1700-talet.)