[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Artpic: söktermen type=('Bild; grafik; stålstick') gav 56 träffar


1. "Joh.Ludv.Runeberg".Höftbild av en sittande man.En åtsittande rock med vit krage under.Dels skallig, kort hår.Höger arm böjd, handen stucken i rocken.Vänster hand stöds mot vänster lår.I bakgrunden till höger ett runt bord med två böcker på.Till vänster syns en del av stolen han sitter på och en draperad gardin.Nedanför, bildplanet signaturen: Joh.Ludv.Runeberg och under den texten: Helsingfors F.Tilgmann Editeur (1863)
2. "Joh.Ludv.Runeberg".Höftbild av en sittande man.En åtsittande rock med vit krage under.Dels skallig, kort hår.Höger arm böjd, handen stucken i rocken.Vänster hand stöds mot vänster lår.I bakgrunden till höger ett runt bord med två böcker på.Till vänster syns en del av stolen han sitter på och en draperad gardin.Nedanför, bildplanet signaturen: Joh.Ludv.Runeberg och under den texten: Helsingfors F.Tilgmann Editeur (1863)
3. "Joh.Ludv.Runeberg" Höftbild av en sittande man.En åtsittande rock med vit krage under.Dels skallig, kort hår.Höger arm böjd, handen stucken i rocken.Vänster hand stöds mot vänster lår.I bakgrunden till höger ett runt bord med två böcker på.Till vänster syns en del av stolen han sitter på och en draperad gardin.Nedanför, bildplanet signaturen: Joh.Ludv.Runeberg och under den texten: Helsingfors F.Tilgmann Editeur (1863)
4. "Linné".Midjebild av en man i halvface.Han har en ljus, lockig axellång peruk, en kraglös kavaj med fyra knappar, en väst och en vit skjorta med fladdrande krage.En stjärnformad medalj på bröstet.Bakgrunden mörkskuggad.Innanför en ca 1 cm bred linjered ram med rosetter i alla hörn.Ovanför bilden text: Ms Conv Lex No 363 Nedanför bilden i ett ovalt linjerat fält med ornament: Linné.Inst.Bibl. excud.
5. "Thorwaldsen".Midjebild av en man med kroppen vänd litet mot vänster huvudet i trekvartsface.Ser till vänster.Ljust lockigt hår med lugg.En jacka med sjalkrage av päls och en skjorta under jackan.På bakgrundens nedre del skuggning.Innanför en ca 1 cm bred linjerad ram med rosetter i alla hörn.Ljuset faller från vänster.Text ovanför bilden: Ms Conv Lex No 252.Text nedanför bilden i en linjerad oval med slingor: Thorwaldsen.
6. "P.Tordenskiöld".Bröstbild av en man med kroppen i vänster profil och ansiktet i halvface.Mörkt lockigt hår med ett fladdrande hårband.Runt ansikte, vit hög krage, ett mångfaldigt mörkt band med ljusare kant kring halsen och Över axeln.På bröstet hänger från ett band en medaljong med ett mansporträtt.En oval skuggning kring axlarna.Namnteckning P.Tordenskiöld under bildplanet.
7. "F.Liszt".En fyrkantig, bred ram med inskurna ornament och bladformade utbuktningar i alla hörn.I ramens nedre kant inristad text F.Listz.I ramen en rund reliefbild på en mans huvud i högerprofil.Rakt hår, lång hals och lång näsa.
8. "Zimmermann".Bröstbild av en man.Kroppen en face, huvudet vänt litet t.h.Lockigt kort hår, polisonger.Ser till höger.Vit hög krage, väst med låg krage och två knappar.Kavaj med stor krage och fyra knappar, ärmarna rynkade vid axeln.
9. "P.v.Cornelius".Bröstbild av en man i 3/4-profil mot höger ansiktet i halvface.Mannen ser till höger.Kort rufsigt hår, stora ögon, örnnäsa.Vit hög krage, vit scarf i knut.Mörk kavaj med bred krage, tre knappar.Ljuset från höger.Runt bilden rektangulär linjerad ram med rosetter i alla fyra hörn.Nedanför ramen namnet P. v.Berzelius omringat med slingor. (1798-1876)
10. "Berzelius".Bröstbild på en mörkhårig man med bakåtkammat mörkt hår.Huvudet i halvface.Axlarna litet vända till vänster.Vit hög skjortkrage ända upp till kinderna, vit scarf i knut, rutig väst.Mörk kavaj med knappar.Namnet Berzelius omringat med slingor. (1798-1876)

[Följande]