[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Etnpic: söktermen collection='KR' gav 821 träffar


1. Fyra olika mönster.I och II mönster på kista på Djupsjöbacka hemman i Kortjärvi, Terjärv.Kistan är grön, mönstret i rött, vitt, gult, grönt och svart.III och IV mönster på stort skåp på Djupsjöbacka i Kortjärvi, Terjärv.Skåpet är gult, mönstret i blått, rött, vitt och svart. (1927)
2. Klockskåp hos Anders Vistbacka i Småbönders, Terjärv.Skåpet är gult med blommor i rött, blått, vitt och grönt.Dörren bär inskriften: A.N.S.Skytte 1841. (1927)
3. Tre stolar från Österbotten.I renässansstil. (1927)
4. Hörnskåp hos Otto Smedsberg på Smenas i Bosund, Larsmo.Skåpet är flera hundra år gammalt och varit tidigare brunt, men blev ommålat 1874 och är numera grönt med gula lister.
5. Gammalt klockskåp hos Maria Nyberg i Bosund, Larsmo.Skåpet har ärvts från Kronoby, men har funnits på gården i tre släktled.Numera är det helgrönt, förr hade det blommor på dörren.Skåpet hänger. (1929)
6. Nedre delen av kärlhyllskåp hos Axel Lindholm, Bosund, Larsmo.Skåpet är 47 år gammalt och gjort av Sarell från Björnvik.Numera är skåpet vitt, förr hade det blommor i grönt, gult och rött. (1929)
7. Kärlhyllskåp på Smenas hemman i Bosund, Larsmo.Skåpet är 60 år gammalt, gjord av Sarell från Björnvik och målat av Karlström.De största ytorna äro brun-röda, lister, räfflor och blommor gröna, blå och gula.Mässingsknoppar överallt utom i dörrarna. (1929)
8. Mönster på nedre delen av klockskåp hos Alfred Vikström i Mittiby, Larsmo.Mellanstycket på skåpet saknas.Årtal 1846. (1929)
9. Klockskåp hos Alfred Vikström i Mittiby, Larsmo.Skåpet är från Börnvik, delar av urverket från Sverige. (1929)
10. Nedre delen av kärlhyllskåp hos Johannes Åkerfält på Gädda hemman i Mittiby, Larsmo.Skåpet är vitmålat med upphöjda speglar och ovanligt snideri. (1929)

[Följande]