[Sökformulär] [Info om databasen] [Söktips]

Etnpic: söktermen words='farstudörr' gav 18 träffar


1. Farstudörr, Finnholm hemman i Bosund, Larsmo.Tidigare har dörren tydligen varit gul med blå eller röda lister, gröna räfflor i de övre dörrspeglarna och blå-röda rosor i de mellersta.Numera är färgen bortskrapad eller bortnött. (1929)
2. Farstudörr, Kaptens hemman i Bosund, Larsmo.Dörren är gul med blå, tidigare röda räfflor. (1929)
3. Farstudörr, Smenas hemman i Bosund, Larsmo.Gården är den äldsta i byn.De nedre dörrspeglarna har bredare räfflor än de övre. (1929)
4. Farstudörr, Finne hemman i Vesterby, Larsmo.Dörren är grön med vita speglar och rött listverk.Upptil bär den inskriptionen: Mats Simonsson Finne År 1852. (1929)
5. Farstudörr, Viss hemman i Vesterby, Larsmo.Kring de nedre dörrspeglarna, som har röda fjäll, går en smal vit skåra.De mellersta speglarna har breda räfflor.Tidigare torde räfflorna ha varit gula.Delen ovanför fönstret är ny och vitmålad med gröna prydnader. i stugan brevid är dörren nästan likadan, men saknar tillbyggd övredel och räfflor i speglarna.Däremot är de nedre dörrspeglarna försedda med en utstående grön list upptill och har fjäll i rött, vitt och grönt.På varje fjäll i den översta raden finns tre svarta streck.Dörrens mittlist är grön.De övre speglarna äro gröna med gula fåror, mörkröda ramar och grannröda lister.De nedre speglarna är gula med gröna fåror, mörkröda ramar och grannröda lister. (1929)
6. Farstudörr, Viitavesi hemman i Överby, Nedervetil.Dörren är ljusgrå. (1930)
7. Farstudörr, Gåsjärvi hemman i Överby, Nedervetil.Dörren är vit.I grannbyggningen är dörren likadan, men saknar räfflor i dörrspeglarna. (1930)
8. Farstudörr, Högnäs hemman i Norrby, Nedervetil.Dörren är från Röringe, men fanns redan 1840 på Högnäs.Dörrspeglarna är vita, tidigare har de varit gula, och är omgivna av gröna fåror, som fordom varit röda.Ramarna är grå, listerna innanför dessa röda.Delen ovanför fönstret är vit.Dörrposterna har nertill vita "klåp" (hack, inskärningar).De nedre speglarnas räfflor är mycket breda. (1930)
9. Farstudörr, Lillkvist hemman i Kivilös, Pedersöre. (1930)
10. Farstudörr, Emet hemman i Kyrkoby, Terjärv. (1930)

[Följande]